Народният представител от Пловдив Иван Петков взе участие в Международен обществен

...
Народният представител от Пловдив Иван Петков взе участие в Международен обществен
Коментари Харесай

Народен представител от Пловдив за Альоша: Народът вече няма интерес към ценности като родина, семейство и история

Народният представител от Пловдив Иван Петков взе присъединяване в Международен публичен конгрес на тематика „ Да спасим Альоша! “ за предпазване на паметта за Руско-турската освободителна война, Втората международна война и Великата отечествена война. Целта на събитието е обединяване на напъните за основаване на необятно публично придвижване за предпазване на паметниците на воините – освободители. Организатори са Асамблея на народите от Евразия и Асоциация „ Международное объединение выпускников Высшей комсомольской школы при Централен комитет ВЛКСМ “.
Онлайн във форума се включиха участници от 17 страни, които бяха приветствани от Мария Захарова – представител на Министерството на външните работи на Руската федерация. Българска социалистическа партия беше единствената политическа партия, взела присъединяване в тричасоватата среща. В нея се включиха народните представители Иван Петков, Борислав Гуцанов, Ирена Анастасова, зам.-председателят на Общински съвет Пловдив Илия Гатев, членът на ИБ на Горско стопанство на Българска социалистическа партия Пловдив и ръководител на Движение „ Русофили “ Златомир Дьовленски, и членът на МО на Българска социалистическа партия Пловдив Стефан Георгиев.
„ Народът към този момент няма интерес към полезности като татковина, семейство и история. Събарянето на монументи към този момент е проблем не на народа, а на властта, защото младото потомство не схваща за какво се събарят обекти на куртурно-историческото завещание като паметника на Съветската войска в София. Те не просто не схващат, а не се и вълнуват от този въпрос, макар че евентуално дедите им са били на фронта един до друг със Съветската войска в битката против фашизма “.
Това сподели в обръщението си към останалите участници на форума . Той акцентира, че ще бъде направено всичко допустимо паметникът Альоша да бъде избавен, тъй като той е страж на паметта на историята, която не трябва да позволяваме да бъде изтрита. И макар изказаните опасения за замяна на историята, Иван Петков завърши изявлението си оптимистично с думите:
„ Времената са комплицирани, само че белким на българите и руснаците, били се на Шипка и освободили Югославия и Унгария, им е било леко? И точно поради историческата памет сме длъжни да продължим своето дело! “
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР